fbpx
Vandaag ervaar ik dankbaarheid, hoe heerlijk is dat?

Van schuldgevoel naar dankbaarheid. Ik ben zo bekend met schuldgevoel op de momenten dat ik me realiseer dat ik het goed heb, in tegenstelling tot anderen.

Nu leef ik in de situatie waarbij ik anderen aanbiedingen kan doen om te delen in mijn vaardigheden, tijd en kennis. Waar ik nu vooral dankbaar voor ben is dat anderen het kunnen ontvangen. Omdat ik de opleiding voor kleurenpunctuur volg wil ik heel graag bij verschillende mensen oefenen. Dit doe ik graag om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen, maar ook om bevestiging te krijgen dat ik bij kan dragen aan de gezondheid van een ander en om die ander te helpen natuurlijk, omdat ik de worsteling of het ongemak zie. Het is fijn als mensen in mijn omgeving zich open durven stellen en er tijd in willen investeren om mij te laten oefenen in de hoop en ervaring dat het ze iets zal brengen; minder buikpijn, meer concentratie, een beetje licht in de duisternis, beter slapen, een zachter litteken, minder last van opvliegers etc.

Het is fijn om uit te wisselen met een vriendin van mijn vrouwengroep, ik ontvang een volledige massage en de week erop mag ik een mooie kleurencoachingsessie met haar doen. Ik ben dankbaar voor de mensen die ik in de loop der jaren heb leren kennen en me daar vertrouwd mee voel. Zelfs mijn contacten het ik gedeeld; met 2 vriendinnen zodat zij met elkaar een goed gesprek hebben gehad die hen beiden verder hielp. Gisterochtend heb ik de oppas al behandeld, gistermiddag een vriendje geholpen met papier-maché voor de surprise. In de avond ging ik naar een concert van Vuurvlinder en daar ontmoette ik 3 vrouwen die ik ken van Dansklooster en het was genieten; warm, liefdevol en prachtig. Daar heb ik een afspraak met een van de vrouwen gemaakt voor een kleurenpunctuurbehandeling. Daarna kon ik ook nog een aanbieding doen via social media aan een andere dame waar ik tweemaal mee gedanst heb om haar te behandelen met kleurenpunctuur omdat ze al jaren moe is. En vanochtend liet ze weten dit als een cadeau te zien. Hoe rijk is dat?

Ik heb de neiging mezelf strafpunten te geven omdat er nog weinig klanten uit zichzelf naar mij toe komen, en een vaag idee dat ik daar iets voor zou moeten doen, maar er niet aan toe kom. Maar ik zie vandaag dat ik er precies het juiste voor doe. Ik deel mijn vaardigheden, kennis en tijd met mensen die het kunnen ontvangen. De energie stroomt als geven en ontvangen doorloopt. Bovendien ga ik vanavond uit eten met mijn ouders, broers en zussen omdat we het cadeau hadden gedaan met elkaar. Dankbaar voor de aandacht en de tijd die we met elkaar door willen brengen, dankbaar ook dat we allemaal in goede gezondheid zijn.

De decembermaand komt eraan, cadeaus geven kan leiden tot dankbaarheid bij jezelf als de ander het goed kan ontvangen. Dus als jij een cadeau krijgt, geef je de ander iets moois als je het helemaal kan ontvangen. Als je een cadeau geeft let dan eens op wat dat met je doet, het is allemaal energie uitwisseling. Laten we ervan genieten; de aandacht voor elkaar en de dankbaarheid want dat straalt licht uit.