fbpx

Je waarheid leven

Vanochtend had ik een mooi gesprek met een cliënt van mij. In de functie van jobcoach zijn er af en toe van die pareltjes van gesprekken. Ze inspireren me tot mooie gedachten op de fiets als ik van mijn afspraak weer naar kantoor fiets.
Dat fietsen is echt een essentieel onderdeel van mijn werk, maar daarover later meer anders dwaal ik af.
In het gesprek vanmorgen hadden we het over troost en verbinding zoeken. Deze man vertelde te twijfelen of hij nog wel naar een groep mensen toe zou gaan omdat hij zich buitengesloten voelt en er verdrietig van wordt. Hij zocht troost bij een gemeenschap waar een onderdeel van zijn identiteit wordt afgekeurd. Daarbij voelt het voor hem niet veilig omdat hij bang is dat het anderen ter ore zou komen. Na een heel gesprek over het begin en het einde van het leven en de wereld waarbij we elkaar vertelden hoe we ertegen aan kijken, kwam ik tot de volgende uitspraak: Uiteindelijk gaat het erom je eigen waarheid te leven.
Voor hem is het onderzoek te doen waar hij zijn waarheid kan leven.
Maar wat is je waarheid?

Zittend op de fiets komen er dan allerlei gedachten. Als ik mijn waarheid leef ben ik oprecht, herken ik mijn smoesjes en stop ik met draaien. Dan heb ik hier en daar nog wel wat te realiseren. Ik zie waar een ander het niet doet, maar belangrijker is te zien waar ik het niet doe. Als ik blij ben dat mijn kind goede cijfers haalt op school, hoef ik dit niet kleiner of groter te maken dan het is omdat het voor een ander misschien confronterend is. Als ik enthousiast ben over mijn nieuwe website mag ik dit aan iedereen laten zien, ook als het voelt als kleur bekennen aan mensen bij wie ik dat eerst niet durfde.

Je waarheid leven is geen nieuwe tekst realiseerde ik me, het is me al vaker verteld, door verschillende mensen. Het is weer aan het licht gekomen. Ik wist het wel met mijn hoofd, maar nu is het kwartje gevallen, zeg maar op een dieper niveau. Sinds vorige week donderdag ben ik de transparante Balanssteen gaan dragen omdat ik op zoek was naar iets. Ik had een snipperdag genomen omdat ik me niet prettig voelde, ik had wat energetisch werk te doen en onderzoek naar wat me belastte. De transparante Balanssteen staat voor heldere gedachten en “Ik straal”. Nu heb ik alle kleuren balansstenen gedragen in de afgelopen anderhalf jaar, iedere keer een nieuw stukje ontdekken.

Daarnaast heb ik de Terra dimensie volledig doorlopen in de afgelopen jaren waardoor ik nu mijn waarheid kan leven en de Magenta dimensie met hierin kan ondersteunen, Op deze manier met kleur werken geeft me vervulling. Vind jij het inspirerend en wil je meer weten of je verdiepen in de Terra dimensie? Eind oktober assisteer ik Margo Ruiter bij de retraite Diepe Gronding. We werken met de kleuren van de aarde: de Terra dimensie.   KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE RETRAITE