fbpx

Esogetische kleurenpunctuur is een therapie waarbij met licht op het lichaam wordt gewerkt. Ik maak gebruik van een lampje en glasstaafjes met verschillende kleuren.

Het puntje van het glasstaafje zet ik op je huid en dat duurt 10 tot 30 seconden per punt, dat is afhankelijk van de kleur en de gekozen therapeutische behandeling. Om de juiste plek te vinden op de huid zal ik een teststaafje gebruiken en de cliënt kan zelf meestal voelen welk plekje het precieze punt is en welke het meest gevoelig is.

Ik heb in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met heel veel verschillende therapeutische behandelingen. Een behandeling duurt ongeveer een uur en een kwartier. De intake en anamnese duurt iets langer, hiervoor krijg je een vragenformulier toegestuurd. Bij binnenkomst bespreken we de reacties op de vorige behandeling en of er veranderingen zijn zodat ik de therapie kan aanpassen aan het huidige moment.

In de esogetische kleurenpunctuur zijn we altijd bezig om cliënten te begeleiden naar het vinden van hun individuele levensprogramma.

We gaan ervan uit dat ziekte optreed als je van je individuele pad afraakt. Het hele leven is beschikbaar om je te ontwikkelen tot degene die je in essentie bent. Steeds kom je situaties tegen die jou helpen je levenspad te vinden.

Hierbij komen we steeds weer situaties tegen die ons systeem* beïnvloeden, emotioneel of fysiek. Zolang er leven is, is er kans op herstel van ziektes, negatieve overtuigingen,  vastzittende patronen, psychische lasten en zal de kleurenpunctuur gericht zijn op het in beweging brengen van je systeem zodat de weg van herstel gevolgd kan worden.

*met ons systeem bedoel ik lichaam, ziel en geest.

Zonder licht is er geen celstofwisseling mogelijk, geen communicatie tussen de cellen of celgroepen. Het verloop van de kanalen die licht geleiden in het menselijk lichaam, komt precies overeen met de meridianen zoals die bekend zijn uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. In principe is ook ons lichaam een fotocel die energie en informatie opneemt via licht.

(Praveeta Timmerman. website kleurenpunctuur.nl)